Tonio wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2017

De film Tonio, gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden (De Bezige Bij) heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen en wint de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017.

Zojuist werd de prijs op Film by the Sea uitgereikt aan regisseuse Paula van der Oest, Mirjam Rotenstreich (de vrouw van A.F.Th.) en de producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita (NL Film).

Naast Tonio waren genomineerd: De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal Animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park en The Light between Oceans van Derek Cianfrance. De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat in Vlissingen plaatsvindt van 8 t/m 17 september.

De boekverfilming De GVR van Steven Spielberg is gebaseerd op BFG van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspel op het gelijknamige boek van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Julieta van Pedro Almodóvar op Stilte van Alice Munro (De Geus), Nocturnal Animals van Tom Ford op Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), The Handmaiden van Chan-wook Park op Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar) en The Light between Oceans op Het licht van de zee van M.L. Stedman (Boekerij).

De zeven nominaties zijn door een comité van een boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod aan van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de Beste Boekverfilming.

Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.

Zeven titels in de race voor Parel voor de Beste Boekverfilming

De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest zijn de boekverfilmingen die meedingen naar de Parel, de publieksprijs voor de Beste Boekverfilming. Tot en met 14 september kan iedereen stemmen op zijn favoriet. Op 15 september wordt op Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen, de Parel uitgereikt aan de film die de meeste stemmen heeft behaald.

Boek en film
De genomineerde films voor de Parel zijn gebaseerd op de volgende boeken, in dezelfde volgorde: De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Stilte van Alice Munro (De Geus), Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij).

De zeven nominaties zijn door een comité van boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod aan van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de beste Boekverfilming.

De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat plaatsvindt van 8 t/m 17 september. Zie ook: www.filmbythesea.nl.

 

Publieke werken wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2016

De film Publieke Werken, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen en wint de Parel voor de Beste Boekverfilming 2016. Zojuist werd de prijs op Film by the Sea uitgereikt aan regisseur Joram Lürsen, scenarioschrijver Frank Ketelaar en auteur Thomas Rosenboom.

Lees meer

Still Alice wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2015

Met een ruime meerderheid aan stemmen is Still Alice de winnaar van de Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. De hele maand juli kon via deze website gestemd worden op een van de genomineerde boekverfilmingen of een boekverfilming naar keuze. In totaal zijn er 6320 stemmen uitgebracht. Op 18 september 2015 wordt de Parel uitgereikt tijdens Film by the Sea.Lees meer